De huid is lui !?

[Blog] De huid is lui!
 
Buikpijn krijg ik er van als ik die woorden hoor. “De huid is lui’ en en aan de andere kant snap ik die woorden ook wel weer. Want er gebeurt iets erg ingrijpend met de huid als je producten gebruikt met paraffine (vaseline) er in.
 
Het klopt inderdaad dat de functies van de huid minimaal worden. Dit komt door het laagje dat op je huid word gelegd met paraffine. In het begin geeft het ook een fijn en zacht gevoel. maar zie het al een plastic zakje over je huid. Er kan niets meer in of uit.
 
Op termijn, en dat kan al na 1 week gebruik zijn, wordt er weinig meer afgescheiden aan afvalstoffen. Deze hopen zicht op in de huid. Wordt deels door de huid wel afgevoerd maar niet alles..dit kan op zijn beurt gevoeligheid geven omdat het de huid gaat irriteren en is overbelast.
 
Ook de natuurlijk talg kan niet weg. De huid denkt: “oke, genoeg talg! Stoppen maar” met het gevolg dat als je een keertje niet kan smeren je huid heel droog is. En jij denkt..mm trekt een beetje, ik neem nog een likje..snap je het? Je komt in een neer gaande spiraal.
 
Een gekke bijwerking is dat het op ten duur ook nog vocht onttrekt aan de huid. Dit is het vocht tussen de cellen in de huid. Dit noemen ze ook wel een vochtarme huid. Is het vocht niet voldoende aanwezig dan kan de huid ook niet veel meer presteren.
 
Daarnaast heeft de huid ook zuurstof nodig en dat komt niet meer bij de huid door het “beschermlaagje” van paraffine. De huid is een zeer groot orgaan. en zorgt voor opname en afgifte. Je huid ademt.
 
De huid doet wat het kan onder de omstandigheden. Ze is overactief, op de stand van herstel maar dit wordt nauwelijks ingezet door dat er die verdovende laag van paraffine aanwezig is. De huid doet wat ze kan.
 
Ze is absoluut niet lui! Laten we huid de schuld niet geven. Maar ondersteun haar!
 
Tip: Wil je de huid helpen? Stop dan met producten met paraffine er in te gebruiken. Help de huid met echte active en voedzame werkstoffen. Die de functies ondersteunen.
 
Bijvoorbeeld aromatherapie en fruit. Je krijgt net z’n zachte huid en meer! Want alle functies komen tot zijn recht en de huid kan echt herstellen en verbeteren. Ademen!
 
Wil je meer weten over hoe je je huid kan verbeteren? Heb je huidproblemen? Dan is dit al de eerste stap op te zetten. Geen paraffine meer in je producten.
 
Verder kan bied ik je een gratis Skype advies sessie aan. Hier geef ik je al vast wat adviezen om mee aan de slag te gaan.
www.tamaravangessel.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *