Mijn huid heeft stress!

Mijn huid heeft stress

Mij lukt het niet. Echt soms helemaal niet. Anderen doen het beter en maken geen fouten.

Ik maak wel fouten en daar baal ik van.

Maar waar heb ik het nou over? Precies! Over onderwaardering en perfectionisme.

Perfectionisme is een mooie eigenschap, dat wel. Het brengt je ergens en zorgt voor een mooi resultaat.

Maar als het doorslaat, schiet je echt in je onderwaardering. Van niets kunnen en ik ben niet goed genoeg. Ik heb er soms last van en ze zijn niet mijn beste vriendinnen.

Dit geeft stress. En nog veel stress ook.

 

Wist je dat je huid en stress ook geen vriendinnen zijn?

De huid is samen met het zenuwstelsel in de baarmoeder ontstaan uit de zelfde cellen clusters.

Het zenuwstelsel communiceert heel intensief met de huid.

Ken je ze? Rode vlekken in je nek als je iemand tegen komt waar je op zijn zachtst gezegd niets mee hebt? Dat je jeuk van iemand krijgt? Je nekharen omhoog gaan staan? Allemaal uitingen die, onder invloed van stress, het zenuwstelsel aan je huid geeft.

Stress wordt door het lichaam gezien als angst en bij angst wordt er vanuit de nieren cortisol aangemaakt. Te veel aan cortisol maakt dat je huid verslapt. Er wordt meer vitamine C van je lichaam gevraagd dan er op dat moment is. Vitamine C zorgt voor de aanmaak van het bindweefsel en dat geeft juist weer je jeugdige uiterlijk.

Onder invloed van stress kan je dus behoorlijk verouderen in je gezicht.

Ook zijn er andere huidproblemen die ontstaan onder invloed van stress. Maar de vermoeide en verouderde huid zijn wel de bekendste.

In het gezicht kan je heel goed zien hoe je je van binnen voelt.

Uiteraard kun je vele crèmes, kuuroliën, maskers en peelings gebruiken. Maar de oorzaak (stress) wordt niet aangepakt. Het wil echter niet zeggen dat deze huidproducten geen nut hebben, want juist in die situatie heeft de huid veel actieve voedingsstoffen nodig.

De stress zal je dus ook zelf aan moeten pakken. Je kunt om te beginnen stress erkennen en bij de hand pakken. Eigenlijk pak je je zelf bij de hand en ga je op een lieve, aardige manier een plan bedenken. Maar begin klein en leg ook hier de lat niet hoog. Want dat geeft je weer stress.

Ik geef je hieronder een paar tips, die ik zelf ook altijd toepas.

Ze zijn bijna te simpel voor woorden, maar ze werken echt.

  1. Neem gewoon even afstand van je situatie. Ga afwassen of ruim even wat op, hang je was op. Dit geeft niet alleen een opgeruimd huis, maar ook in je hoofd brengt het rust. Super efficiënt want je komt gelijk weer in de flow door anders over de situatie te denken of zelfs een oplossing te vinden.
  2. Ga naar buiten en ren gewoon even, heel even. Je raakt je energie van de spanning en stress kwijt. Nee, geen kilometers gewoon even een stukje tot je buiten adem bent. Daarna loop je uit, gewoon een stukje tot je voelt dat het genoeg is. Niet meer en niet minder. Niet over je grenzen. De focus is dan op je lijf en niet meer op de situatie en je komt er weer van los.
  3. Ga lekker in bad of neem een douche. Met het spoelen van je lijf spoel je de stress met het water denkbeeldig weg. Gebruik je favoriete douchegel en geniet daar van. Wees lief voor jezelf!
  4. Voor op je werk. Daar helpt het om gewoon even naar de wc te gaan. Ga daar gewoon even rustig zitten. Je neemt dan ook afstand van de situatie. Was daarna lang en zorgvuldig je handen. Laat via je handen de stress in het putje lopen.

 

Een super ondersteuning bij veel spanning en stress is aromatherapie. In mijn behandelingen gebruik ik deze geweldige therapie dan ook. Zowel inwendig als uitwendig.

In mijn behandelingen bij een gestreste huid zet ik een “ TT nerv “ in. Dit is een combinatie van wel 40 soorten aromatische oliën. Zorgvuldig gemengd om het zenuwstelsel in balans brengen.

Deze olie brengt balans en rust. Het werkt op het fysieke maar ook op de energie van het zenuwstelsel en dat maakt het zo bijzonder. Het pakt twee gebieden tegelijk aan. En die ontspanning voel je natuurlijk ook terug in je huid.

Deze TT kan ook ingezet worden als iemand zenuwachtig is voor b.v. examen, moeilijk gesprek enz. Het helpt in situaties waarin je opziet tegen iets. Het kalmeert geestelijke drukte en stress.

Wil je meer weten over huidproblemen en hoe het aangepakt kan worden met aromatherapie? Dan heb ik een fijn aanbod voor je. Maak een afspraak voor een skin coach consult.

Omdat ik werk op het hele lichaam, gaan we samen, door middel van een uitgebreide analyse, alles op een rijtje zetten om de oorzaak van je huidprobleem te vinden. Dit hoeft niet alleen de gezichtshuid te zijn, maar ook voor het lichaam.

Ik ga met je kijken naar voeding, welke producten je al gebruikt voor je huid, wat in aanleg aanwezig is, in welke omstandigheden je nu bent. Op al deze gebieden ontvang je van mij adviezen voor thuis en passen we de juiste aromatisch oliën  toe. Samen werken we naar een gezonde huid.

Stap voor stap.

Jouw transformatie naar een nieuwe huid.

 

www.tamaravangessel.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *